187

Tällä viikolla tulivat sitten nämä ehdokasnumerot. Nopealla google-haulla selvisi, että 187 on ainakin poliisikoodi murhalle. Pisteet kotiin sille, joka keksii, miten tuota yhteyttä voisi käyttää kampanjoinnissa…

Sinänsä on erittäin hyvä juttu, että äänestykset tehdään numeroin eikä nimin, koska sukunimeni kirjoitetaan lähes pääsääntöisesti väärin ainakin ensi yrittämällä. Mutta on niitä hankalempiakin tapauksia, kuten äskettäin kuulemani anekdootti osoittaa:

Kerrotaan, että Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajavaalissa Lahtinen sai kaksi ääntä, Zyskowicz kolme ääntä ja 44 äänestyslippua hylättiin, koska niissä oli väärin kirjoitettu nimi.

2 kommenttia artikkeliin "187"

  1. olli sanoo:

    Hyvä Jani. Piti tulla vilkaisemaan sivut, kun ylen vaalikoneessa tuli poikkeuksellinen osuma ennalta tuntemattomaan strategiakonsulttiin. Mm. ”Mc-työllistäjän” sisältänyt cv ja napakat perustelut hyville mielipiteille vakuuttivat.

    Menit läpi tai et, ainakin yksi ääni tulossa 187:lle.

  2. Jani Moliis sanoo:

    Kiitos luottamuksesta, Olli. Lähettämäsi kaltaiset viestit nostavat omaa uskoani siihen, että läpipääsy ei ole ihan mahdotonta. Oma melko laajakin kaveriporukka ei kuitenkaan yksin riitä läpipääsyyn, pitää niitä ennestään tuntemattomiakin saada ”käännytettyä”.