Tukea voisi antaa vain suoritetusta opintoviikosta (julkaistu HS:ssa 6.4.2003)

 Antti Mustakallio puhuu asiaa ehdottaessaan, että opintotukikuukausien määrää vähennettäisiin, mutta tukea samalla nostettaisiin (HS 2.4.2003). Ongelmana on vain, että kukaan ei aja asiaa: opiskelijoita edustaviin opiskelijajärjestöihin valikoituu automaattisesti henkilöitä, joilla ei ole mikään kiire valmistua.

Vastaavantyylinen idea olisi maksaa tukea per suoritettu opintoviikko, jolloin kaikki saisivat saman määrän tukea tutkintonsa aikana. Jokainen saisi täysin itsenäisesti päättää, haluaako opiskella nopeasti ja saada paljon tukea kuukaudessa, tai hitaasti muita asioita tehden, jolloin hän myös saisi vähemmän tukea.

Tällaisessa järjestelmässä tosin pitäisi opintoviikkoa vastaavan työmäärän olla suunnilleen samansuuruinen kaikissa saman tason oppilaitoksissa, mitä se tällä hetkellä ei todellakaan ole.