Hesarin vaalikoneen esittelyteksti

HS:n vaalikoneessa sai esitellä itsensä 2000 merkissä (joka antaa huomattavasti enemmän mahdollisuuksia kuin Vihreiden vaalilehden 50 merkkiä!). Kerralla kirjoitetuksi käyttämäni 1956 merkkiä tuntuivat muodostavan aika hyvän kokonaisuuden, vai?

”Olen 32-vuotias perheenisä Pitäjänmäeltä. Työskentelen kehitysjohtajana Kuntien Tierassa. (Tiera on kuntaomisteinen IT-palvelutuottaja, jonka tavoitteena on tehostaa ja parantaa kuntien IT:n käyttöä. Lue lisää www.tiera.fi). Ennen Tieraa työskentelin liikkeenjohdon konsulttina 8 vuotta useassa kansainvälisesti arvostetussa konsulttitoimistossa (McKinsey & Company, Accenture, Deloitte). Harrastan lautapelien pelaamista ja suunnittelua (meillä on veljeni kanssa kolme julkaistua lautapeliä, lue lisää www.moliisgames.com) sekä erilaisia mailapelejä.

Teemani kuntavaaleissa ovat laadukkaampi, puhtaampi ja suurempi Helsinki.

Tärkeimpänä näistä pidän laatua: olen nähnyt varsin syvällisesti ja kattavasti erilaisten julkishallinnon organisaatioiden toimintaa ja niissä olevaa kehittämispotentiaalia. Minua on vaikea saada uskomaan, että kunnilla on aidosti rahapula, jos ottaa huomioon, miten huonosti ja tehottomasti ne usein hoitavat asioitaan. Olen täysin vakuuttunut, että paremmin tekemällä voidaan sekä nostaa laatua että laskea kustannuksia. Olen tässä savotassa mukana jo työni puolesta, ja toivon pääseväni osallistumaan myös Helsingin kehittämiseen luottamushenkilönä. En pidä tätä edes kovin poliittisena teemana, joskin politiikka usein estää asioiden tekemisen järkevimmällä mahdollisella tavalla.

Tärkeimpänä aiheena puhtaamman Helsingin teeman alla pidän ruuhkamaksujen käyttöönottoa. On helppo unohtaa, miten paljon haittoja henkilöautot tuottavat ilmansaasteiden ja tilankäytön kannalta, koska olemme niin tottuneet niihin. En vastusta autoja kategorisesti, vaikka en sellaista omistakaan, vaan näitä niiden aiheuttamia haittoja. Ruuhkamaksuilla voitaisiin hyvin kohdennetusti vähentää pahimpia haittoja aiheuttaja maksaa -periaatteen mukaisesti.

Suurempi Helsinki tarkoittaa minulle laajaa metropolihallintoa, jota täydentää kaupunginosatasoinen päätöksenteko. Samoin se tarkoittaa uusia tiiviitä tornitaloalueita Keski-Pasilaan ja Kalasatamaan.”